Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв (допълнена)

Георги Александров
Снимка: Фейсбук профил

Варненският журналист Георги Александров е открит мъртъв вчера, 22 май, след 17 часа. Тялото му е било намерено в района на дефектиралата тръба на Варненското езеро.

По случая е започнала прокурорска проверка. Според непотвърдена информация, публикувана в различни медии, причина за смъртта е удавяне, а близо до мястото, където е намерено тялото са открити лаптоп и фотоапарат. В социалните мрежи излезе и информация, че Георги Александров се е занимавал с темата за скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро.

Днес говорителите на Областната дирекция на МВР и на Апелативната прокуратура във Варна не отговаряха на телефоните си. Официална информация по случая няма.

Георги Александров е работил като журналист в Дарик радио, „Топ новини“, бил е кореспондент на Би Ти Ви и Нова телевизия от Варна. Последното работното му работно място е бил сайтът „Девня древна и модерна“, издаван от Община Девня.

В неделя, 24 май, апелативният прокурор на Варна Владимир Чавдаров, главният секретар на МВР Ивайло Иванов и ръководството на полицията във Варна дадоха изявление за местните медии с информация за смъртта на журналиста Георги Александров. Версиите, по които работят разследващите са самоубийство или нещастен случай. Смята се, че 39-годишният мъж е скочил от Аспаруховия мост и се е удавил. Главният секретар на МВР заяви, че няма данни за насилствена смърт. Причината за смъртта е удавяне е показала извършената аутопсия. Установени са били травми от падане от високо.

Действията по разследването продължават и към този момент. Лични документи, телефон и лаптоп не са били намерени на този етап.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам