BG | EN

Бързо производство за шофьора на ученическа екскурзия, употребил алкохол

Снимка: пресцентър прокуратура

Районна прокуратура-Златоград е внесла в съда обвинителен акт по бързо производство на водача на автобус, с който на първи юни т.г. ученици от Златоград трябваше да отпътуват за екскурзия, но полицията установи, че алкохолът в кръвта на водача превишава допустимите норми. 

Пресцентърът на прокуратурата днес съобщи, че спрямо 48-годишния С.К. е повдигнато обвинение за това, че на 01.06.2018 г., около 07.00 ч., в гр.Златоград, управлявал автобус, с концентрация на алкохол в кръвта си 1,64 промила, установено чрез химическа експертиза за определяне концентрацията на алкохол.

От прокуратурата припомнят, че на 1 юни 2018 г., в гр. Златоград, служители на районното полицейско управление в Златоград извършвали проверка за употреба на алкохол на водачи на автобуси, които потегляли от града за екскурзии с ученици. С техническо средство било установено, че обвиняемият бил употребил алкохол. По бързото производство са извършени експертизи, разпитани на свидетели и др.

Предстои Районен съд-Златоград да насрочи заседание по делото.

Деянието представлява престъпление по чл.343б ал.1 от Наказателния кодекс, става ясно още от съобщението на прокуратурата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините