BG | EN

България е на 93-о място по качество на пътищата

Снимка: podtepeto.com

Световният икономически форум публикува в сайта си рейтинг на пътищата в страните по света. Изследването е обхванало 137 държави и се отнася за 2017-2018 година.

България е на 93-о място, с 3,4 точки и равни показатели с Виетнам и Уганда. През миналата година страната бе класирана на 94-о място, но със същия брой точки.

Според класацията, най-добри са пътищата в Обединените арабски емирства, следвани от Сингапур и Швейцария. В първата десетка са още Хонконг, Холандия, Япония, Франция, Португалия, Австрия и САЩ. Те заемаха челните места и в миналогодишния доклад.

Страната с най-лоши пътища е Мавритания, следвана от Демократична република Конго и Хаити. Също без изменение, спрямо класирането през миналата година.

Изследването е публикувано като част от Индекса на глобалната конкурентоспособност 2017-2018 на Световния икономически форум. Качеството на пътищата е оценено по скала от едно до седем, като нито една държава не е постигнала най-високия резултат.

Справка в новините показва, че ежемесечно в страната ни има поне по един протест на граждани заради лошото състояние на пътищата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Най-четени: Още за новините

Още от автора

Четирима задържани в Сандански и Кресна при акция на полицията

Четирима души са арестувани в хода на специализирана полицейска операция по линия на противодействие на престъпността и опазване на обществения ред и престъпленията, свързани с нарушаване на политическите права на гражданите.

История за менторството, като инвестиция в общото ни бъдеще

Все повече професионалисти споделят опита си с млади хора, търсещи развитие отвъд формалното образование и професионалните практики и стажове.

Часът на Земята`2023 Включи се!

Часът на Земята – най-мащабната глобална инициатива, посветена на опазването на планетата Земя тази година ни призовава да запазим дивите животни.

Още за новините

Договорът за безвъзмездно отдаване на русенското летище не гарантира възстановяване на гражданските полети

Частният инвеститор “Еърпорт Русе”, който наскоро получи общинското Летище Русе за безвъзмездно ползване през следващите 10 години, не е длъжен да възстанови редовните граждански полети. 

Прокуратурата прекрати разследването за пране на пари срещу близкия до Борисов Бейзат Яхя

Окръжната прокуратура в Шумен прекрати разследването за пране на пари срещу близкия до Бойко Борисов бизнесмен Бейзат Яхя.

„Порок в заданието“ – екоминистерството спря разширението на химическо производство край Павел баня

Министърът на околната среда Росица Карамфилова отмени Решение по ОВОС на директора на РИОСВ-Стара Загора, което разрешава на акционерното дружество „Кастамону-България“ да разшири химическото си производство на формалдехидни смоли.