България е на 93-о място по качество на пътищата

Снимка: podtepeto.com

Световният икономически форум публикува в сайта си рейтинг на пътищата в страните по света. Изследването е обхванало 137 държави и се отнася за 2017-2018 година.

България е на 93-о място, с 3,4 точки и равни показатели с Виетнам и Уганда. През миналата година страната бе класирана на 94-о място, но със същия брой точки.

Според класацията, най-добри са пътищата в Обединените арабски емирства, следвани от Сингапур и Швейцария. В първата десетка са още Хонконг, Холандия, Япония, Франция, Португалия, Австрия и САЩ. Те заемаха челните места и в миналогодишния доклад.

Страната с най-лоши пътища е Мавритания, следвана от Демократична република Конго и Хаити. Също без изменение, спрямо класирането през миналата година.

Изследването е публикувано като част от Индекса на глобалната конкурентоспособност 2017-2018 на Световния икономически форум. Качеството на пътищата е оценено по скала от едно до седем, като нито една държава не е постигнала най-високия резултат.

Справка в новините показва, че ежемесечно в страната ни има поне по един протест на граждани заради лошото състояние на пътищата.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам