BG | EN

Брокерска къща с 2 лв. капитал спряла поръчка за инженеринг за 6 млн. лв. в Пловдив

Тодор Тодоров (в средата)
Снимка: podtepeto.com

Агенция за недвижими имоти, регистрирана с 2 лева капитал, е блокирала обществената поръчка за реконструкцията на Кукленско шосе в Пловдив.

Информацията, изнесена от регионалното издание „Под тепето“ потвърдил и директорът на дирекция „Обществени поръчки“ в Община Пловдив Тодор Тодоров. „За съжаление по същия широко познат способ в последния ден, когато изтича срокът за прием на оферти –на 20 април, петък в КЗК е подадена жалба от брокерска фирма с 2 лева капитал и поръчката за инженеринг на стойност  6 млн. лева е замразена.“

Този път е обжалван не отговор на питане, каквато е тактиката на друга фирма, обжалваща обществени поръчки в Пловдив, а е жалено по документацията на процедурата , че е дикриминационна, пояснил Тодоров.

В коментар за „Под тепето“ той допълва: „Въпреки, че е извън срока и вероятно жалбата е неоснователна, целта е постиганата – поръчката е стопирана. Темата не е приятна, но законът го позволява. Време е Народното събрание да се помисли и да предприеме нужната инициатива. Трябва да не се приемат жалби от фирми -участници без електронен адрес“, предлага още Тодор Тодоров.

„Овчарката Анка“ наричат в Пловдив фирма на Анка Ангелова от село Антово, известна с това, че на няколко пъти обжалвала и по този начин забавила обществени поръчки в Пловдив за важни за града обекти. Така и не станало ясно какво цели фирмата с обжалванията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините