BG | EN

Бракониер се опитал да прегази полицай и проверяващи в Белоградчишко село

Снимка: pixels.com

Водач на товарен камион, превозващ дърва без контролна горска марка, се опитал да осуети проверка от глужители на горското и полицията като хвърлял дърва от каросерията и избягал от проверяващите, с риск да ги прегази. Това става ясно от съобщение на видинската полиция от днес.

На 23 август полицай от полицейското управление в Белоградчик оказал съдействие на двама горски служители и към 10.30 часа в землището на село Дреновец спрели товарен автомобил „ГАЗ” със софийска регистрация, съобщава пресцентърът на областната дирекция на МВР във Видин.

При последвалата проверка установили, че превозното средство управлявал 40-годишен мъж от село Медовница. В товарния отсек имало около 8 кубика дърва без контролна горска марка. Водачът, който представил само личната си карта, започнал да пречи на униформените да изпълнят служебните си задължения, изхвърляйки метровки от каросерията. Отдадено било разпореждане за прекратяване на разтоварването. Мъжът не го изпълнил, качил се в газката и потеглил, направил опит да прегази проверяващите и напуснал местопроизшествието.

Предприети били издирвателни действия за установяване на местонахождението на нарушителя. Тази сутрин, 40-годишният мъж, придружаван от адвокат, се е явил в РУ-Белоградчик.

Работа по случая продължава, образувано е досъдебно производство, допълват от полицията.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините