BG | EN

Борисов щял да се бори с „феодали и тартори по места“, но още не знаел как (аудио)

„Трябва да се въведе контрол по места, за да не се държат хората като феодали и тартори. И да чакам медията да ми докара някое разследване, да взимам мерки“. Това каза Бойко Борисов вчера пред журналисти в Габрово, където изненадващо пристигна по обяд, за да огледа работата на един от обектите по проекта за тунел под Шипка.

Според него скандалите от последните месеци, станали известни като „апартаментгейт“ били „страхотна обица на ухото“ на ГЕРБ. Затова Борисов обмислял контролен механизъм в партията си, но призна че още няма идея как да стане това.

„Моите вътрешно партийни грешки и прошки не са ваша работа, каза той на журналистите. Виждате, че всеки сбъркал е наказан, издърпан или изцяло отстранен“

На въпроса, как ще коментира изборните резултати министър-председателят отговори: „Хиляди политици са изговорили, че ще правят тунел и проход в Шипка, ние го правим в момента и то километри наред. Един грандиозен проект с тунели, мостове, естакади“, каза той.

Слабото представяне на двама от коалиционните партньори на ГЕРБ в евроизборите не дестабилизира коалицията, смята премиерът. „ВМВРО се представи добре, Атака и Валери Симеонов също си взеха своите проценти, така че като цяло коалицията, сумарно по проценти с нас, сме достатъчно силни, за да продължим да управляваме“, каза Борисов.

На въпроса дали обиколките из страната, които лично е направил в последната седмица преди евровота, са се отразили на резултата от изборите, той отговори така: „Аз съм бил само на едно партийно мероприятие, в зала „Арена Армеец“. В Габрово да сте ме видели, в Севлиево или в Търново да сте ме видели? Хората се разгневиха, аз го усетих и това е страхотна обица на нашето ухо“.

Пълният запис от изявлението на Борисов пред медиите в Габрово, чуйте в прикаченото видео.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-гледани

Още видео