BG | EN

Борисов възрази Цветанов да е парламентарен сътрудник на ГЕРБ

Снимка: „Свободна Европа“

Министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е против новия статут на своя заместник Цветан Цветанов, съобщи „Свободна Европа“. В четвъртък от Брюксел той се обяви за повторното му напускане на парламента, където Цветанов вече е вписан като съветник към формацията.

„Не може толкова тежко наказание да получиш, да напуснеш постовете – шеф на парламентарната група, шеф на комисия и сега заради този договор (за сътрудник към ПГ – бел.авт.) да внесеш съмнения, че това е пунта мара, казано на преводен език“, коментира Борисов пред български журналисти в Белгия.

Премиерът обясни, че не е „чувал, че е консултант“, но изрази изненада „за какво пък му е това“. „Ако толкова иска да съветва партията в парламента – нека, но може и без договор“, каза министър-председателят. И допълни, че „Цветанов е толкова убеден в своята невинност, че не може да разбере още в каква ситуация се е поставил“.

От Брюксел Борисов заяви също, че е възложил на финансовия министър Владислав Горанов да проучи германския и австрийския модел на покупки на имоти. „Трябва ли изобщо да има данъчна оценка“, попита премиерът.

Той обаче отклони въпроса за оставката на кабинета, поставена преди ден от Валери Симеонов (НФСБ). Но обърна внимание, че „ще дойде време“, когато по 6-7 кандидати за министри ще се отказват, защото „майка им, леля им, татко им или кака им са правили по една сделка“ и те ще се съмняват как ще се интерпретира.

На поредица въпроси, свързани със спирането на строежа „Златен век“ на „Артекс“, което бе обявено след среща при него между инициативния комитет „Лозенец“ и представители на общината, МРРБ, столичния кмет, и ДНСК, Борисов отрече да е оказвал въздействие. По думите му той само бил „модератор“ на разговора между институциите, „всяка от които е убедена в собствената си правота“.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините