Заради „процедурна грешка“ с фатални последствия болница в Русе е осъдена да плати 50 хил.

Снимка на Darko Stojanovic от Pixabay

Заради процедурна грешка в лечението на 29-годишна пациентка – Окръжният съд в Русе осъди Болница „Канев“ да плати обезщетение в размер на 50 хил. лева, съобщи БНР.

През 2018 година жената се върнала от Великобритания в Русе, за да потърси лекарска помощ, тъй като открила бучка на дясната си гърда. Била приета в Болница „Канев“ с предварителна диагноза за мастно образувание.

По време на операцията водещият оператор д-р Виктор Чехларов изпратил за патоанатомично изследване отстраненото топче и след като му било съобщено, че става дума за злокачествен тумор, той предложил на пациентката да спаси живота ѝ като отстрани цялата дясна гърда. Обяснил, че онкологичните образувания в млада възраст са изключително агресивни и е добре да се действа радикално.

Пациентката се съгласила на мастектомия и с това отношенията й с болницата приключили.

В Англия обаче британски специалист оспорил поставената на жената диагноза и тя потърсила отговорност от русенските лекари.

По време на процеса се оказало, че действията на хирурзите са били прибързани и не са спазени процедурите на протоколите за лечение.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам