BG | EN

Болницата в Павликени постави звънец на скенера, в който бе забравен пациент

Снимка: принтскрийн БНТ

Болницата в Павликени постави звънец на скенера, където в началото на октомври пациентка беше забравена за повече от 6 часа, съобщи БНТ.

Пред обществената телевизия, управителят на болницата д-р Ренета Кръстева увери, че продължителният престой на възрастната жена в скенера не е създал опасност за здравето ѝ, тъй като апаратът е бил изключен. Екипът на лечебното заведение се е извинил на жената и на нейните близки, а като компенсация за причинения стрес пациентката е била освободена от потребителската такса за престоя си в болницата. Лаборантката, която забрави пациентката, ще бъде наказана със забележка и глоба 50 лева, потвърди д-р Кръстева.

За да се избегнат подобни случаи, скенерът вече е оборудван със специален звънец за пациентите, съобщи още управителят на болницата.

Още когато случаят придоби публичност, от Районната здравна каса във Велико Търново обявиха, че започват проверка на болницата в Павликени, а близките на пациентката заявиха намерението си да съдят лечебното заведение.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините