BG | EN

Бойко Борисов няма да се откаже от имунитета си

Бойко Борисов (вляво), Иван Гешев
Колаж: За истината

Лидерът на партия ГЕРБ Бойко Борисов обяви тази сутрин, че няма да даде доброволно имунитета си, поискан вчера от прокуратурата заради делото “Барселонагейт“.

„Аз две години бях без имунитет. Категорично няма да си го дам доброволно сега, защото трябва да си сляп, за да не видиш какво се случва в момента“, каза пред журналисти Борисов. По думите му, прокуратурата се е задействала във вторник, за да няма правителство.

„Защо точно вчера поискаха моя имунитет? Целта е да няма правителство. Две години бях без имунитет, но нямаше съдебна реформа. Сега има приет закон (миналата седмица парламентът прие на второ четене промени в Наказателно-процесуалния кодекс, с който се въвежда механизъм за ефективно разследване на главния прокурор, ред. бел.) и веднага започнаха да искат имунитетите“, заявява още Борисов, цитиран от парламентарните репортери на столични медии.

Той отрича да има имот в Испания и допълва, че няма притеснения по въпроса.

„Аз Ивайла Бакалова не съм я виждал от десетилетия. Нито съм разговарял с нея, нито каквото и да било“, казва Борисов по повод новината, че прокуратурата е призовала за разпит като свидетел по делото бившата манекенка Ивайла Бакалова.

Mediapool припомня, че според директора на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев Ивайла Бакалова е ключов свидетел по делото „Барселонагейт“ и знае всичко за този случай.

“Тя познава хора, които са навързани най-отвътре с този случай“, каза Станкушев пред Нова тв. Като свидетел е призован да даде показания и бившият шеф на “Лукойл България“ Валентин Златев

В края на миналата седмица парламентарната група на ГЕРБ обяви, че ще бойкотира всички искания на прокуратурата за сваляне на имунитети. Причината бе поисканото сваляне на имунитета на Делян Добрев заради дело, което бе прекратено преди две години.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините