BG | EN

Боил Банов опровергава Йончева с искова молба за 753 хил. лева неустойка

Снимка: Скрийншот bTV

Няма опростени пари, категоричен е министърът на културата Боил Банов по повод аудиозаписа, представен по-рано днес от депутатът от БСП Елена Йончева. Министърът обясни, че вече има дело по случая, като показа пред медиите исковата молба до Софийски градски съд от 17 януари 2017 година до дружество “Антична Сердика“, изпълнител на строителните дейности по проекта “Ларгото“. С нея се изисква 753 хил. лева неустойка за забавянето от изпълнението на договора.

„В момента има дело, то върви, но не знам на коя инстанция.“, посочи пред медиите министърът.

След обвиненията на Елена Йончева за корупция министърът на културата Боил Банов заяви, че данните са скалъпени. Според него този запис вероятно е монтаж от различни негови изказвания.

“Тази искова молба е на министерство на културата, която аз като зам.-министър съм съгласувал във връзка с иск към фирмата за просрочено време и за неизпълнени дейности за 750 хил. лева. Това, което се скалъпва в момента…, за да бъда откровен докрай, ще ви кажа, че от четири години съм рекетиран с някакви записи. Лицето се казва Ангел Ангелов и беше директор на дирекция „Европейски програми“ в министерство на културата. Вежди Рашидов го уволни за поредица гафове, за несправяне, включително и с хипотези такива. Така че четири години съм рекетиран с този запис. Само че аз съм много спокоен и всички, които работят с мен знаят, че аз не се подавам на рекет“, каза още Банов.

От думите му стана ясно, че е готов да подаде оставка, ако му бъде поискана, но ще я подаде без чувство за вина.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините