Блокират разградското село Ясеновец заради COVID-19

Снимка: pixabay.com

Разградското село Ясеновец, в което са регистрирани вече няколко случая на COVID-19, ще бъде затворено с КПП-та за 14 дни, считано от утре, 16 май. Решението е взето от Областния оперативен щаб, който днес заседава извънредно заради увеличаващия се брой на заразените в селото.

Директорът на здравната инспекция в Разград д-р Ася Генева съобщи, че от 16 часа вчера до днес има установени четири нови случая на положителни за COVID-19 жители на Ясеновец.

За да се ограничи разпространението на заболяването, се въвеждат строги противоепидемични мерки в селото, като се ограничава движението на хората от населеното място. На всички входове и изходи на Ясеновец ще има контролно-пропускателни пунктове, които ще проверяват пътуващите и ще пропускат само хора с уважителни причини. Полицията ще постави заграждения и на черните пътища към селото.

Влизащите и излизащите от Ясеновец ще попълват декларации, в които ще посочват причините за пътуването си. В зависимост от броя на заболелите в селото, срокът на мерките може да бъде удължен, реши областният щаб.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам