Близо 20 години в селско училище са пазили директорски пост за бившия депутат Петър Петров

Петър Петров при поемането на поста областен управител на Пловдив в средата на април т.г. Снимка: „Под тепето“

Идването на служебното правителство и настъпилите размествания във властта разкриха поредица от интересни факти. Така в Пловдивската община Садово се оказа, че постът директор на ОУ „Христо Ботев“ в село Богданица, заеман преди близо 20 години от бившия депутат от ГЕРБ, екс зам.- кмет, два мандата кмет на район „Източен“ в Пловдив, бивш зам.-областен управител и временно изпълняващ длъжността губернатор Петър Петров все още се пази за него. Така след като години наред е заемал общински и държавни длъжности при напускането на областна управа с идването на служебното правителство Петров се връща на директорската позиция.

За случая разказа регионалното издание „Под тепето„. Дълги години начело на училището е била Елена Бойчева. Наскоро беше установено, че в същото училище по време на националното външно оценяване четвъртокласниците са правили диктовка върху друг текст, а не върху изпратения от Министерство на образованието вариант.

Потърпевши са 10 деца от маломерна паралелка. Старши експертът за обучение в начален етап в Регионалното управление на образованието Марияна Механджиева е обяснила, че става дума за неволна грешка. Такова е било обяснението на директора Елена Бойчева, провела външното оценяване. Флашката, на която е бил качен изпратеният от МОН файл с диктовката не е била празна, въпреки указанията. Така на децата е бил пуснат стар текст. В училището няма видеонаблюдение, така че тепърва ще се изясняват обстоятелствата, довели до гафа, както и квесторите, ангажирани с провеждането на изпита, пояснава „Под тепето“.

Така или иначе директорът на училището ще бъде сменена поради завръщането на поста на Петър Петров.

Припомняме, че при избирането му за народен представител екс депутатът от ГЕРБ в интервю за Радио Пловдив обясни, че е готов за всички парламентарни комисии, като се обоснова както с университетското си образование (Българска филология), така и с богатия си управленски опит и административен капацитет.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам