BG | EN

Бизнесменът Миню Стайков обяви гладна стачка в ареста

Илюстративна снимка: Pixabay

Собственикът на „Винпром“ – Карнобат Миню Стайков, който от повече от осем месеца е в ареста, е обявил гладна стачка. Според адвоката му – Лъчезар Таков, цитиран от националното радио, така бизнесменът протестира срещу несправедливата съдебна система.

Днес Миню Стайков за пореден път се изправи пред съда с молба да излезе на свобода. Адвокатът му коментира намеренията на клиента си в Апелативния специализиран съд, пред който Стайков обжалва задържането си под стража по новото обвинение – злоупотреба с евросредства.  През последните месеци, а и за днешното съдебно заседание бизнесменът е в инвалидна количка след инсулт.

Магистратите назначиха съдебномедицинска експертиза, а трима лекари ще прегледат Стайков и трябва да кажат какво е здравословното му състояние към настоящия момент, след което съдът ще се произнесе дали има основание да определи по-лека мярка за неотклонение, или заболяванията, от които се оплаква Стайков, могат да се лекуват и в ареста.

Миню Стайков бе арестуван преди осем месеца по обвинения за държане на контрабандни цигари и за данъчни престъпления. Срещу него и още 7 души, свързани с „Винпром Карнобат“, тече и разследване за злоупотреби и деклариране на неверни данни с цел отпускане на средства от еврофондове.

Час по-късно същият съдебен състав остави в ареста и бизнесменът Ветко Арабаджиев, който беше екстрадиран от Испания, по искане на българските власти, допълва bTV.


Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините