BG | EN

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невиновен за инцидент с блъснато през 2015 година дете

Снимка: pixaby.com

Бившият кмет на Трън Станислав Николов е признат за невиновен за инцидента с блъснатото през 2015 година дете, съобщи БНР. Решението е на Районния съд в Трън, а мотивите за него още не са готови, допълва радиото. Николов е бил обвинен за причиняване по непредпазливост на две тежки и две средни телесни повреди.

Докладчик по делото е бил бившият председател на съда в Трън и настоящ председател на Районния съд в Перник Михаил Алексов. При преназначаването му, съгласно решение на ВСС, той е бил задължен да приключи наказателните дела, на които е бил даден ход.

Пътно-транспортният инцидент станал на 13 ноември 2015 година на кръстовище край училището в Трън. При опит да премине зад автобус, 6-годишният Ивайло Стоянов бил блъснат от задницата на джипа на бившия кмет, който подаде оставка през лятото на миналата година.

Първоначално разследването срещу Станислав Николов е било прекратено, но след служебна проверка, разпоредена от главния прокурор, случаят е бил иззет от разследващите в Трън и предаден на прокуратурата в Перник (бел.ред. където отново е разгледан от съдия от Трън).

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините