Бившият кмет на Разград и областен лидер на ГЕРБ отказа да плаща местни данъци

Валентин Василев

Бившият кмет на Разград и настоящ областен координатор на ГЕРБ Валентин Василев, който сега е общински съветник, не си е платил местните данъци за 2019 г. и отказва да го направи с мотива, че „парите на данъкоплатците не се харчат правилно и целесъобразно“.  Задължението на екскмета беше коментирано на проведената вчера сесия, на която една от най-обсъжданите точки беше състоянието на бюджета.

По време на дебатите кметът на Разград Денчо Бояджиев припомни, че през май е съобщил за трима съветници, включително Василев, които не са си платили местните данъци за миналата година. Тогава общинският съвет отново е обсъждал финансовото състояние на Разград.  Към днешна дата един от тези съветници все още не си е платил налога и това е съветникът от ГЕРБ и бивш кмет Валентин Василев, съобщи Бояджиев, цитиран от пресцентъра на общината.

В отговор екскметът Василев обяви, че няма намерение да си плаща данъците към община Разград, защото смята, че „настоящото ръководство на общината не харчи парите на данъкоплатците правилно и целесъобразно“.  Кметът Денчо Бояджиев пък се закани веднага да заведе дело за събиране на това данъчно задължение и посочи, че плащането на данъците е задължение на данъкоплатците.  Неплатеният данък на бившия кмет към местната хазна е в размер на 145,92 лв.

Валентин Василев /ГЕРБ/ беше кмет на Разград в мандата 2015-2019 г., но през ноември загуби изборите за нов мандат от Денчо Бояджиев /БСП/. Преди това Василев е бил депутат в 42-то и 43-тото Народно събрание.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам