BG | EN

Безработицата в област Враца е два пъти над средната за страната

безработица
Снимка: pixaby.com

Най-висока безработица във Врачанско през февруари т.г. е регистрирана в община Борован – близо 45 %. Това означава, че без работа е почти половината от населението в трудоспособна възраст.

Безработицата в област Враца е два пъти над средната в държавата, съобщи регионалното издание „Зов нюз“. В края на февруари 2018 г. броят на регистрираните безработни лица в Дирекция ”Бюро по труда” – Враца е 3018, като броят им е с 90 по-малко в сравнение с предходния месец и с 577 лица по-малко в сравнение със същия месец на миналата година.

Равнището на безработица във Враца е 8,4 на сто, но във врачанската община Криводол, например, нивото трайно се запазва на 29,74 процента (при средна за страната за същия период 7 на сто). Безработицата в община Борован е 44.84 %, а в община Хайредин без постоянни трудови доходи е 44.12 на сто от работоспособното население.

Най-много сред хората, останали без работа са тези със средно образование, следвани от безработните с основно и по-ниско образование, а най-малко са регистрираните безработни висшисти.

Само през февруари т.г. близо 300 са новорегистрираните безработни в Бюрото по труда във Враца.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините