Асоциацията на европейските журналисти – България осъди нападението срещу журналиста Слави Ангелов

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) – България осъжда нападението срещу главния редактор на вестник „168 часа“ Слави Ангелов. Снощи той е бил нападнат пред дома си в центъра на София от двама извършители с маски и метални пръти, докато трети е снимал. 

Известните до момента факти водят до извода, че побоят е поръчков и вероятно е документиран, за да се отчете пред поръчителя, а основна версия на полицията е, че случилото се е свързано с работата на Ангелов, пише в позицията на Асоциацията.

Нападението срещу Слави Ангелов е заплаха не само към него, а към всички журналисти в България, заявяват от АЕЖ и настояват за бързо и ефективно разследване. Властите са длъжни да открият, изправят пред правосъдието и накажат както физическите извършители, така и поръчителите на това зверско деяние, посочват от журналистическата асоциация. 

АЕЖ – България е сигнализирала международните си партньори, както и Платформата за безопасността на журналистите към Съвета на Европа за инцидента, който е поредното доказателство за това колко опасна може да бъде професията журналист. 

Дневник събра реакциите, които нападението над журналиста предизвика. Може да ги видите тук

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам