BG | EN

Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) ще помага на ученици с идеи

Снимка: Фондация Америка за България

ABLE Mentor – програма на Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE) ще помага на младежи над 17 години да развият идеите си и да осъществяват контактите от които имат нужда, за да реализират идеите си. Проектът се осъществява със съдействието на Фондация „Америка за България“. Програмата позволява на гимназисти от 10-ти и 11-ти клас да черпят от опита, познанията и професионалните мрежи на личен ментор.

Учениците и менторите ще работят по проекти в сферата на бизнеса, изкуствата, социалните дейности и личностното развитие. Блог за здравословно хранене, документален филм за Витоша, ДНК изследване и социална платформа за сираци са някои от успешните проекти, разработени от участници в програмата.

В основата на ABLE Mentor са личното внимание и индивидуалният подход към нуждите на всеки ученик. В продължение на три месеца, гимназистите се учат да си поставят цели и да правят планове за постигането им. Наградата за менторите са контактът със способни млади хора и възможността да допринесат за доброто на страната си, като предадат своите знания на следващото поколение. За шест години, програмата е подпомогнала над 400 ученически проекта в девет български града – София, Благоевград, Варна, Казанлък, Карлово, Пазарджик и Велико Търново.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините