BG | EN

„Артекс“ съди протестиращи срещу небостъргача „Златен век“

Строежът на небостъргача „Златен век“, Снимка: принтскийн bTV

троителните компании „Артекс – Златен век“ и „Артекс – инженеринг“ са завели две граждански дела на инициатори на протеста срещу строителството на 34-етажната сграда „Златен век“ в столичния квартал „Лозенец“, съобщи пресцентърът на Софийския градски съд (СГС).

В съобщението на съда ответниците са посочени с малките си имена и инициалите – Мариан Б. и Никола В., зад които може да бъдат разпознати Мариан Башур и Никола Вапцаров от Инициативния комитет „Лозенец“, който организираше протести срещу строителството.

В отделно съобщение компанията поясни, че е решила „да защити своето безупречно до този момент име и да потърси отговорност от всеки пряк участник в процеса на разпространяване на преднамерено неверни твърдения“. Заведеното дело е за уронване на престижа и името на „Артекс“, а искът е за 200 хил. лв.

Според „Артекс“ Башур и Вапцаров са „разпространители на неверни, клеветнически и обидни твърдения за компанията, използвайки всички възможни средства като социални мрежи, телевизионни, печатни и онлайн медии“.


Инициативният комитет протестира срещу строителството на 120-метровата и необичайно висока за района сграда от миналата година без особен успех. Строителството на 34-етажната сграда беше спряно от ДНСК след намесата на премиера Бойко Борисов и закупуването на евтини апартаменти от представители на властта от фирмата.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините