BG | EN

Арестуван е синът на кмета на Панагюрище

Илюстративна снимка на 4711018 от Pixabay

Арестуван е 22-годишният син на кмета на Панагюрище.

По информация на „По света и у нас“ Иван Белишки е бил задържан за умишлено причиняване на пожар на чужд имот – сухи треви и ниска растителност в землището на кюстендилското село Ломница. Служители на пожарната са потушили огъня, спасена от пламъците е 50 дка смесена гора.

При задържането младият мъж е бил въоръжен с пистолет и нож и е оказал съпротива, като успял да причини разкъсно-контузна рана на служител на реда.

От автомобила, паркиран в близост до запаления терен на задържания, полицаите иззели патрон и пистолет.

При последвали процесуално – следствени действия от къщата в селото, обитавана от 22 годишния, са открити два пистолета, ловна пушка и над 400 патрона от различен калибър.

По случаите са образувано досъдебни производства. Уведомена е прокуратурата.

Това не е първата среща на Белишки с органите на реда. Преди около година той беше задържан заради участие в пътно-транспортно произшествие, случило се през нощта в града. При пътния инцидент, станал около 2 часа през нощта, 21-годишният водач на автомобил последователно блъска три паркирани коли и се врязва във витрината на търговски обект. Междувременно ден след катастрофата Софийската градска прокуратура обяви, че е внесла в съда обвинителен акт срещу Иван Белишки, но за друго престъпление – незаконно държане на културни движими ценности и нанасяне на телесни повреди на полицейски служители. Случаят е от юни 2019 г.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините