BG | EN

Арестуван е полицай от Пловдив, замесен в застрахователна измама

Илюстративна снимка: mvr.bg

Полицай е уличен за опит за измама и лично укривателство.

Служителят на реда и още двама души участвали в опит за измама на застрахователно дружество след предизвикана катастрофа със сериозни материални щети и опит за смяна на самоличността на шофьора на автомобила. Отделно досъдебно производство има и за причинената катастрофа.

Това се разбра от съвместната пресконференция на районния прокурор Чавдар Грошев, директора на ОДМВР-Пловдив старши комисар Васил Костадинов и наблюдаващия прокурор по делото Димитър Костов.

Инцидентът е станал в средата на декември 2021 година на пътя между с. Поповица и гр. Първомай. Единият обвиняем, собственик на блъснатата кола, прекарал вечерта с компания, в която се озовал и полицая. След като употребили голямо количество алкохол, собственикът дал ключовете за джипа си марка „Мерцедес“ на трето лице от компанията. Мъжът тръгнал, но между село Поповица и Първомай катастрофирал. Колата била с много щети, но шофьорът само с леки наранявания. Той се обадил на полицая за съдействие. Униформеният обяснил, че няма как застрахователите да платят, тъй като седналият зад волана бил пиян и предложил да разменят шофьорите. Така пред полицията казали, че друг е карал. 

Според разследващите, собственикът на автомобила и полицаят са направили опит да заблудят застрахователите да изплатят щета в размер на 90 хил. лв. До изплащане на щетите не се е стигнало.

На собственика на джипа е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 хил. лв. , а на полицая –  3 хил. лв.

Наказанието за измама предвижда от 1 до 6 г. лишаване от свобода, а за укривателство се предвижда до 5 г. затвор.

По думите на директора на ОДМВР- Пловдив, е задействана процедура за освобождаване на служителя от работа и следва дисциплинарно освобождаване от длъжност.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините