BG | EN

Арестант избяга през прозореца на тоалетната на полицейско управление в Пловдив

Снимки: podtepeto.com

Около 9,30 часа тази сутрин  арестант е избягал от сградата на Трето районно полицейско управление в Пловдив.  Двадесет и шест годишният Петър Петров е бил задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР по досъдебно производство на Окръжна прокуратура-Пловдив. След бягството било установено, че Петров е напуснал сградата през прозорец на тоалетната на втория етаж.

Петър Петров
Снимка: МВР

В момента избягалият арестант е обявен за общодържавно издирване.

От МВР разпространиха и снимка на беглеца.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват оперативно-издирвателни мероприятия за установяване местонахождението на Петров, както и процесуално-следствени действия, съобщиха от прокуратурата.

По информация на регионалното издание „Под тепето“ мъжът е бил задържан за наркотици.

Като неприятен инцидент определил бягството на 26-годишния Петър Петров от ареста на Трето районно управление на МВР директорът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков. На извънреден брифинг в пловдивската полиция, който приключи преди малко, станало ясно, че избягалият Петров е от Монтана, но от няколко години се е установил в Пловдив. Бил е задържан вчера при полицейска акция срещу наркоразпространението, като у него е бил открит хероин. При разпит на  задържания в Трето районно той заявил, че има остра физиологическа нужда и трябва да посети тоалетната. Сколич от прозореца и до този момент е в неизвестност.

„Назначил съм дисциплинарна проверка по изясняване на обстановката. Прекратих отпуската на началника на Трето районно Никола Симов. Ако проверката установи нередности в работата със задържани в районното, ще бъда безкомпромисен с цялото ръководство”, подчертал старши комисар Илков, цитиран от пловдивското издание. „За да се стигне до този инцидент значи има допуснати нарушения”, допълнил той пред медиите.

Петър Петров е криминално проявен. Това не е първият му арест в Пловдив. Предният път отново е бил задържан за разпространение на наркотици. „Не се притесняваме, че беглецът е опасен. Целият ресурс, с който разполагаме, е ангажиран с откриването на лицето”, успокоил гражданите директорът на пловдивската полиция.

От април насам имаше четири случая на бягства на затворници, припомня Дарик радио. Трима мъже, излежаващи наказанията си в общежития от открит тип към затворите в Пазарджик, Пловдив и Ловеч, избягаха и впоследствие бяха заловени. Последният случай бе през миналата седмица, когато полицията издирваше избягалия рецидивист Борис Иванов. Той си тръгнал от обект, където работел като чистач, и бе в неизвестност в продължение на две денонощия докато полицията не го залови в района на Летница на 23 юни.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините