АПИ обяви нова тръжна процедура за строител на югоизточния обход на Пловдив

обходен път Пловдив
Снимка: „Под тепето“

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви тръжна процедура за определяне на изпълнител при строителството на югоизточния обход на град Пловдив, с дължина 4,8 км. Кандидатите могат да подават оферти до 22 март 2021 г.

Трасето на обходния път ще започва в района на пътен възел „Скобелева майка“ при 98-ми км на път II-56, ще продължава почти успоредно на ж.п. линията и ще завършва при кръговото кръстовище при 14-ти км от път II-86 Пловдив – Асеновград. Новият скоростен път с габарит Г20 ще се влее в изградения през 2019 г. нов четирилентов участък от второкласния път II-86 Пловдив – Асеновград. Отсечката ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети. Ще бъде изграден надлез над ж.п. линията Пловдив – Димитровград, с дължина 86 м.

С изграждането на обхода транзитният поток, идващ от АМ „Тракия“ и Свиленград, в посока път II-86 Пловдив – Асеновград и Смолян, ще бъде изведен от чертите на Пловдив.  Новата пътна артерия ще подобри значително транзитното преминаване от общините Куклен и Асеновград към АМ „Тракия“ и „Марица“, а оттам до ГКПП „Капитан Андреево“, като облекчи значително натовареното движение в град Пловдив.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 18 месеца.

В края на януари т.г. Aгeнция „Πътнa инфpacтpyĸтypa“ (АПИ) прекрати обществената поръчка за строителството на новия лъч на Околовръстното на Пловдив с мотива,  че при всяка една от 12-те големи компании, подали оферти в срок дo 15 oĸтoмвpи 2020 г., били открити пропуски в техническите предложения. Няколко дни по-късно се разбра, че Решението за прекратяване на обществената поръчка е обжалвано от една от фирмите пред Комисията за защита на конкуренцията. 

Обществената поръчка бе открита на 11 септември 2020 г. Индиĸaтивнaтa cтoйнocт нa пpoeĸтa на трасето с дължина c дължинa 4,8 ĸм e 42 млн. лв. бeз ДДC, cpeдcтвaтa ca oт peпyблиĸaнcĸия бюджeт.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам