Апелативният спецсъд остави на свобода кмета на Несебър

Николай Димитров
Снимка: За истината

Кметът на Несебър Николай Димитров остава на поста си след като и Апелативният наказателен спецсъд отхвърли искането на прокуратурата той да бъде отстранен от длъжност. Решението е окончателно.

Димитров е с повдигнато обвинение като ръководител на организирана престъпна група за търговия с гласове, а мотивите на прокуратурата той да бъде в ареста са, че може да повлияе на свидетелите.

Такава опасност няма, защото престъплението, за което е обвинен Димитров не е свързано с кметската му позиция, а с евентуални негови действия като кандидат за кмет, посочват апелативните съдии, които разрешиха оставането му на свобода.

Николай Димитров беше задържан няколко дни преди първия тур на местните избори заедно с още четирима души и спечели изборите за кмет докато беше в ареста. Днес Димитров е отказал да коментира отправеното му обвинение, че е купувал гласове, за да стане кмет, а е заявил, че е простил на всички, като намеква за някой, който има интерес той да не е кмет на общината.

Николай Димитров посочил още, че вече спокойно може да се захване с работата си по бюджета на Несебър и че няма да прави промени в екипа си.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам