Антимонополната комисия уличи в конфликт на интереси шефа на общинската болница във Велинград

Илюстративна снимка на Darko Stojanovic от Pixabay

Управителят на общинската болница във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев е уличен в конфликт на интереси. Това се разбира от съобщение на антикорупционната комисия (КПКОНПИ).

Според комисията, в качеството си на управител д-р Чешмеджиев е отдал под наем 12 помещения в болницата, заедно със съответното оборудване и техника на друго здравно заведение, в което той самият има лекарска практика. Затова обаче, не е имало решение на Общинския съвет, като едноличен собственик на капитала на болницата.

От КПКОНПИ налагат и финансова санкция на д-р Чешмеджиев за близо 27 хиляди лева.

Ако решението на комисията влезе в сила, той следва да бъде освободен от длъжността управител на МБАЛ Велинград.

Председателят на Общинския съвет във Велинград Пламен Хаджиев заяви, цитиран от БНТ, че когато получи официално решението, ще свика заседание на местния парламент по казуса.

В рамките на месец д-р Чешмеджиев беше разследван и за източване на Здравната каса чрез предоставени фалшиви сертификати. Подозренията са, че болницата неправомерно е сключила договори за клинични пътеки със Здравната каса чрез подправени сертификати за професионална квалификация на лекари от екипа ѝ.

Със свое искане от 6 октомври тази година управителят на МБАЛ – Велинград, д-р Жеко Чешмеджиев официално е изтеглил от Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик своите сертификати за професионална квалификация. В личния си профил във Фейсбук д-р Чешмеджиев е отхвърлил обвиненията,определяйки ги като “мръсна кампания“, която се води срещу него.

Д-р Жеко Чешмеджиев е управител на МБАЛ – Велинград от 2015 г. 

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам