BG | EN

Антикорупционната комисия ще проверява сделките на „Артекс“ за 3-4 години назад

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е започнала проверка на строителната компания „Артекс“, чието име бе замесено в скандала с покупка на жилища от политици на занижени цени. По думите на председателя на комисията Пламен Георгиев, цитирани от Дневник, ще се проверят продажбите за 3-4 години назад.

Проверките щели да обхванат всички сделки, а не само продадените апартаменти на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, министъра на правосъдието в оставка Цецка Цачева, председателя на парламентарната комисия по култура Вежди Рашидов и зам.-министъра на спорта Ваня Колева. Колева, която е кумица на Цветанов, днес бе освободена от поста си заедно със зам.-министъра на енергетиката и Красимир Първанов, чието име също излезе в медиите във връзка с купено жилище на занижени цени от фирма „Артекс“.

Според председателя на Антикорупционната комисия ще се анализира дали има и „други лица“, купували от тази фирма и на какви цени. „По този начин ще се направи една всеобхватна проверка, като искаме всички разрешителни, които са издавани на тази фирма. Анализираме всичко, законопроектите, които са внесени и които евентуално биха облагодетелствали тази фирма.“, е допълнил още Пламен Георгиев пред медиите преди заседанието на правната комисия в Народното събрание днес.

Междувременно БНР съобщи, че според източници на медията, разрешението за строеж на небостъргача на ул. „Златен рог“ в София, чиято проверка Цветан Цветанов е поискал няколко дни преди да купи жилище от „Артекс“ е било дадено на фирма „Кристела“ ООД, а „Артекс“ придобива фирма „Кристела“ през 2016 година.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините