Антикорупционната комисия внася 6 иска за отнемане на незаконно имущество

Илюстративна снимка: pixabay

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) взе на днешното си заседание 6 решения за внасяне на искове в окръжните съдилища в Благоевград, Плевен, Сливен, София и Шумен за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество.

Според съобщението на антикорупционната комисия, от компетентните съдилища се иска отнемане на имущество, придобито от шестте проверявани и свързаните с тях лица на обща стойност близо 2,8 млн. лв., включително 27 недвижими имота и 4 автомобила.

Проверките са започнати след получени уведомления за привличане на посочените лица като обвиняеми за следните престъпления – държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, избягване плащането на данъци в особено големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол, участие в организирана престъпна група за трафик на хора и имотна измама.

В информацията не се посочват имената на хората, за отнемането на чието имущество настоява КПКОНПИ.

Това е първата информация, която излиза от комисията след като ръководството й пое бившият главен прокурор Сотир Цацаров.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам