„Америка за България“ ще подкрепи нови проекти за 2 млн. лв.

Илюстрация: „За истината“

Фондация „Америка за България“ ще подкрепи 62 нови проекта за близо 2 милиона лева, съобщиха от организацията. Подкрепата е двойно повече от предвидената поради постъпилите голям брой отлични проекти в конкурсите по програма „Следващите 10 – в подкрепа на значими идеи през следващите десет години“ в България.

Конкурсите по темите „Добро управление на местно ниво“, „Наука с бъдеще“, „Онлайн учене“ и „Туризъм по Дунав“ бяха обявени в края на септември и постъпиха общо 310 кандидатури от нестопански организации, бизнес сдружения и фирми, медии и училища от цялата страна, посочват от фондацията.

„Приключваме 2020 година с подкрепа за 62 нови проекта на обща стойност 1 968 175 лв., , каза Десислава Тальокова, изпълнителният директор на „Америка за България“. Това е в допълнение към 11 милиона лева за проекти, одобрени през 2020 г., чиито кандидатури приемаме целогодишно и над 700 хил. лв. в подкрепа за борбата с COVID-19 в България“.

Според Тальокова 2020 г. е извела на преден план ролята на дарителството и нуждата от професионализъм, прозрачност и най-вече почтеност във всички сфери на обществения живот. През следващата година фондация „Америка за България“ възнамерява да обяви още конкурси по нови и конкретни теми, които организациите, с които си партнира, смятат за важни за развитие на частния сектор и демократичните институции в страната.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам