Административният съд в Кърджали отмени решението на РИК за 4 подвижни секции в община Кърджали, която поиска 9

сградата на Администратиния съд в Кърджали
Снимка: admcourt-kj.com

Административният съд в Кърджали отмени Решение на Районната избирателна комисия (РИК) Кърджали от 20 март в частта, с която РИК – Кърджали е определила 4 броя избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия в Девети изборен район – Кърджалийски на територията на община Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация по повод гласуването на предстоящите на 4 април парламентарни избори.

Комисията определи 4 такива секции, вместо поисканите от общинската администрация 9 с мотив, че са открити несъответствия с представените документи от избиратели с трайни увреждания.

Община Кърджали поиска образуване на 9 подвижни Секционни избирателни комисиии (СИК) за избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборно помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, което са заявили не по-късно от 14 дни преди изборния ден в писмена форма чрез заявление по образец.Към 19 март  са подадени 215 заявления от хора с увреждания. РИК отхвърли искането на община Кърджали  и реши да сформира 4 подвижни СИК, след което Община Кърджали обжалва решението на РИК-Кърджали.

Сега Районната комисия трябва незабавно да посочи точния брой на подвижните секции, съгласно окончателното решение на съда.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам