BG | EN

Административният съд във Видин насрочи две дела за оспорване на изборни резултати

Илюстративна снимка: пресцентър на прокуратурата

Административният съд във Видин насрочи дело по жалби от регионалните структури на партиите ГЕРБ и “Има такъв народ“ против решение на Общинската избирателна комисия (ОИК), касаещо местните избори, проведени на 29 октомври.

Искането на жалбоподателите е за обявяване на избора на общински съветници в община Видин за недействителен поради допусната техническа грешка, грешка в пресмятането, неправилно определена общинска избирателна квота и преференции и връщане на книжата на ОИК – Видин за обявяване на действителните резултати. Делото е насрочено за 16 ноември.

Административният съд е образувал и дело по жалба на кандидат за кмет на видинското кметство Слана бара. Жалбоподателят оспорва решение на Общинската избирателна комисия във Видин, с което е обявен и избран друг кандидат за кмет на кметството.

Делото е насрочено за утре, 15 ноември.

В същото време, от съдебната институция съобщиха и за две прекратени изборни дела.

Съдът е прекратил делото, образувано по жалба на кандидат за общински съветник с инициали С. С. М. в Община Брегово относно избор на общински съветници на изборите, проведени на 29 октомври. Прекратено е също и делото по жалба на „Има такъв народ“, с което се оспорва изборът на съветници във Видин поради присъединяването му към образувано по-рано дело със същия предмет.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините