Административен съд Сливен даде ход на делото за оспорване на изборните резултати в града

Илюстративна снимка: pixabay.com

Административният съд в Сливен постанови бюлетините от проведения в неделя балотаж на местните избори да бъдат преброени повторно. Това се разбира от съобщение на съда, публикувано днес в страницата му.

Съдът е дал ход на административното дело, образувано по жалби на кандидати за общински съветници, Местна коалиция НФСБ (НФСБ, БЗНС), ПП „Българско национално обединение“ и Местна коалиция „БАСТА“ (БАСТА, Земеделски съюз „Александър Стамболийски“) против решението на Общинската избирателна комисия в Сливен за обявяване на избор за общински съветници. 

В хода на производството жалбоподателите са оспорили истинността на всички протоколи  на секционните избирателни комисии. Съдът е допуснал извършване на съдебно – техническа експертиза и е отсрочил делото за 21.11.2019 г.

По информация на „Дневник“, съдът е дал срок на партиите и коалициите до 10.00 часа на 11 ноември да представят списък с вещи лица, които ще извършат повторното преброяване на бюлетините. Единственото условие е те да не са били членове на секционни избирателни комисии на изборите на 27 октомври. Свои представители при преброяването ще има и Общинската избирателна комисия.

На местния вот в Сливен кметът на града Стефан Радев (ГЕРБ) си осигури втори мандат с подкрепа от 64.75% срещу 32.71% за Кольо Милев от БСП.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам