BG | EN

Административен съд – Пловдив отхвърли жалбата на Р.И.П.А. срещу заповедта за укрепване на тютюневите складове

Снимка: podtepeto.com

С решение от 14 август 2018-а година Административен съд – Пловдив отхвърля жалбата на „Р. И. П. А.“ ООД по образувано дело от 2016-а срещу заповед на кмета на Пловдив, която е основана на Закона за културното наследство и задължава дружеството да извърши  укрепителни дейности, да загради и укрепи изгорелите тютюневи складове. Това съобщи директорът на дирекция „Правна“ в Община Пловдив адв. Илиян Иванов пред регионалното издание „Под тепето“.

Според юридическото лице – жалбоподател, кметската заповед била незаконосъобразна и се е искала отмяната й от съда. Твърди се, че в хода на административното производство са допуснати съществени процесуални нарушения. Твърди, че в заповедта не са взети предвид правилно сроковете за изпълнение на посочените дейности. Поддържа се също, че процесните сгради не представляват статут на недвижима културна ценност.

Той припомни, че въпросната заповед е издадена въз основа на констативен протокол на експертна комисия, извършила огледи непосредствено след историческия пожар в Тютюневия град през август 2016-а година. Така след две години съдебна сага административните магистрати отхвърлиха жалбата на Р.И.П.А. и осъдиха дружеството да заплати юридическо възнаграждение и разноски по делото в полза на общината.

Пред репортер на „Под тепето“ Илиян Иванов коментира, че с това решение сагата не е приключила, тъй като то подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред ВАС.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините