АГ болницата във Варна набира средства за респиратори за новородени

Снимка: Фейсбук профил на болницата

Единственото специализирано лечебено заведение по гинекология и неонатология в Североизточна България, което се намира във Варна, започва благотворителна кампания за закупуване на респиратори за новородени, съобщи БНТ. В момента лечебното заведение разполага само с един и той е силно амортизиран.

Цената на респираторите е около 30 хил. лв. на брой. Пред националната телевизия директорът на АГ болницата във Варна проф. Емил Ковачев заяви, че тези респиратори са нужни за неонатологичното отделение, където се лекуват деца с екстремно ниско тегло и други проблеми. Поради тази причина апаратурата непрекъснато се амортизира.

В момента болниците са ограничени финансово заради спиране на плановия прием и планови манипулации, което е огромен финансов ресурс за една болница, допъва Ковачев.

Болницата е обявила дарителска кампания за набиране на средства както за респиратори, така и за дезинфектанти, и за лични предпазни средства. 

От началото на годината в АГ болницата са родени 535 деца, като от началото на извънредното положение са родени 105 деца.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Истината струва скъпо.  Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Дарявам