BG | EN

Агенция „Митници“ съобщи за нерегламентиран кран за точене на етилов алкохол в склад край Карнобат

Изображение: Агенция „Митници“

При производството на алкохол в района на Карнобат е имало тръба, от която е преминавало нерегламентирано количество алкохол, съобщава БНР, като цитира информация от пресконференция на агенция „Митници“.

По думите на Юлиян Мирков заместник-директор на Агенция „Митници“, всичко това е довело до ощетяване на държавния бюджет. „Тръбата е част от производствен процес на дестилация в данъчен склад. На нея е установен нерегламентирано поставен кран, от който може да бъде извеждан етилов алкохол, спирт от данъчния склад, без да излиза от измервателните устройства, които предават към агенция „Митници“, е обяснил той.

Относно нерегламентирания кран, от който може да се източва алкохол във „ВИН. С. Индъстрийс“ ООД край Карнобат е образувано досъдебно производство, съобщава за БНР директорът на Митница – Бургас Валери Стефанов, като е уточнява, че това е най-сериозното нарушение, открито при проверката.

В хода на проверката въпросният кран е пломбиран в затворено положение, с цел да не се позволи източването/извеждането на спирт – етилов алкохол, става ясно още от информацията, подадена от Агенция „Митници“.

По-късно административният директор на фирмата инж. Йовко Йовков, под чието ръководство през 2016 година е монтирано съоръжението, е заявил пред националното радио, че „Тръбата, която извежда етилов алкохол по нелегален начин, както твърдят от Агенция „Митници“, всъщност е кран за профилактика. В този кран циркулира смес от 70% пари на етилов алкохол и 30% течност и от него не може да се точи алкохол“, обяснил Йовков.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините