BG | EN

Автор на „За истината“ с най-висок резултат в майсторския клас по журналистика на БНР Академия

Петя Михова
Снимка: Ани Петрова

Петя Михова от Радио Бургас, която е и кореспондент на „За истината“, е постигнала най-висок резултат в майсторския клас по журналистика в тазгодишната програма на „БНР Академия“.

Петият майсторски клас по журналистика на академията завърши в края на седмицата с връчване на дипломите на тържествена церемония. Десет радиожурналисти от националните и регионални програми на обществената медия, избрани след конкурс, са участвали в обучението по програма и критерии, заложени от квалификационния отдел на Европейския съюз за радио и телевизия. В продължение на пет месеца те са се обучавали в десет дисциплини, водени от единайсет утвърдени журналисти от БНР.

Програмният директор на БНР и председател на изпитната комисия Мартин Минков е поздравил дипломантите и е подчертал, че на първите четири места тази година са журналисти от регионалните програми на обществената медия. Петя Михова от Радио Бургас е постигнала най-висок резултат.

Най-добрите истории на дипломантите, създадени в процеса на обучение в Петия майсторски клас, ще бъдат излъчени в националните и регионални програми на БНР.

 

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините