BG | EN

Автомобилният състезател Крум Дончев ще води листата на БСП в Габрово

Снимка: Народно събрание на Република България

Един от най-успешните, според спортни медии, пилоти в България Крум Дончев ще бъде водач на листата на БСП в Габрово за предстоящия парламентарен вот. Информация за водачите на червените листи публикува днес epicenter.bg. Номинацията на непознатият в Габрово софиянец дойде само ден, след като социалистите в Габрово категорично застанаха зад Кристина Сидорова за водач на листата в областта.

От 76 делегати на общинската конференция на БСП, провела се неприсъствено в два последователни дни, 66 са дали гласа си за нея, което я прави безспорен фаворит за водач на листата в Седми габровски многомандатен избирателен район.

Издигането на 42-годишния Крум Дончев в Габрово е изненада по две причини. Кристина Сидорова е местно и познато лице, била е председател на общинската структура на партията и общински съветник. На следващо място е популярността й в региона, която без съмнение се дължи и на нейната парламентарна активност.

В края на 2020 г. Сидорова е на четвърто място по парламентарен контрол в 44-ото Народно събрание, сочи справка, изготвена от дирекция „Пленарни заседания, парламентарен контрол и финални текстове“ на Народното събрание.

Близки до червените среди подозират, че номинацията на Крум Дончев е отмъщението на Корнелия Нинова за това, че на прекия вот за избор на председател на партията Сидорова открито подкрепи опонента й Кирил Добрев. С издигането на никому непознатия автомобилен пилот, обаче, БСП се отдалечава твърде много от възможността да получи мандат от Габрово в следащия парламент. Още повече, че Габрово от години се слави като бастион на ГЕРБ, а водач на листата на ГЕРБ със сигурност отново ще бъде вицепремиерът в сегашното правителство Томислав Дончев, който е габровец.

Истината струва скъпо. Ако сте я открили тук – подкрепете ни!

Още по темата

Най-четени новини

Още за новините